Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сокалі відбувся семінар, мета котрого - допомогти сільській молоді отримати досвід роботи

15 червня в Народному Домі Сокаля відбувся навчально-практичний семінар на тему “Нові орієнтири ринку праці”. Семінар став підсумком 10 місячної роботи проекту “Соціальна відповідальність – основа розвитку демократії”, який втілювали на теренах району Сокальський Фонд розвитку “Сокіл” та Агенція регіонального розвитку за фінансової підтримки мережі благодійних Нідерландських фондів для Центральної та Східної Європи.
Мета проекту - допомогти сільській молоді в одержанні необхідного досвіду роботи шляхом стажування на підприємствах району. Реалізатори проекту провели анкетування щодо зайнятості сільської молоді Сокальщини.
За його результатами 15,1% молодих людей працюють у сільському господарстві, 34,2% - перебувають на заробітках за кордоном, 17,7% - працюють у містах, 33% - незайняті взагалі. У рамках проекту проводилось навчання 75 молодих людей зі сіл району, які стажувалися на підприємствах. У підсумку – створено базу даних, до якої підприємці можуть подавати заявки на підбір персоналу, а молодь – свої пропозиції щодо пошуку роботи. Надалі цим питанням займатиметься Агенція регіонального розвитку. В семінарі взяли участь заступник начальника департаменту молодіжної політики Міністерства у справах сім’ї та молоді України Т.Іванченко, голова Сокальської районої ради О.Солодяк, а також делегації з Луганської, Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Чернігівської, Полтавської, Одеської та Запорізької областей у складі керівників молодіжних центрів праці, начальників управлінь у справах сім”ї, молоді та спорту, представники громадських організацій. Про це повідомили в Управлінні з питань внутрішньої політики Львівської ОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ