Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У США представлять законопроект про жорсткі санкції для стримування РФ

енатори від Республіканської та Демократичної партій США в середу представлять законопроект, мета якого - утримати Росію від втручатися у вибори в США, погрожуючи жорсткими санкціями щодо її банківського, енергетичного та оборонного сектора, а також суверенного боргу.

Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Законопроект, відомий як "Deter Act" (з англ. "Закон про стримування"), став новою спробою американських законодавців посилити тиск на Москву в зв'язку з тим, що, на їхню думку, є "поганою поведінкою": від агресії в Україні і втручання в громадянську війну в Сирії до спроб вплинути на вибори в США.

Документ представлятимуть сенатор-демократ Кріс Ван Холлен і сенатор-республіканець Марко Рубіо.

Згідно деталей законопроекту, пише Reuters, директор національної розвідки США (DNI) повинен буде протягом 30 днів після будь-яких федеральних виборів встановити, чи втручалася Росія або будь-яка інше закордонна держава, або хтось, хто діє від імені цієї держави, в виборний процес.

Якщо він знайде докази подібного втручання, закон передбачатиме введення санкцій в тому числі щодо російських банків і енергокомпаній протягом 10 днів.

Закон передбачатиме введення санкцій щодо двох або більше російських банків, включаючи Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Внешекономбанк і Россельхозбанк.

Він також передбачатиме заборону на всі транзакції з російським суверенним боргом, що потрапляють під юрисдикцію США, держоблігаціями і борговими зобов'язаннями компаній, контрольованих урядом РФ.

Санкції будуть включати в себе блокування - заморозку без вилучення - будь-яких активів в США тих, хто потрапив в чорний список, в тому числі високопоставлених російських політичних діячів і бізнесменів.

Білий дім розглядає новий пакет санкцій проти Росії у відповідь на напад з використанням хімічної зброї на колишнього російського шпигуна на території Великої Британії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ