Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Старичах визначали кращий механізований взвод Сухопутних військ

На базі навчального центру в Старичах визначали кращий механізований взвод Сухопутних військ ЗС України. Про це проінформували 18 листопада у прес-центрі Ненерального штабу ЗС України.

Чотири команди з чотирьох механізованих бригад, які представляли свої оперативні командування, впродовж 5 днів виборювали звання кращого.

Першою номінацією змагань була "стрільба по видам", а саме: ведення вогню з озброєння БМП, стрілецької зброї, гранатометів та снайперських гвинтівок. Гранатометники нашої бригади, до речі, показали найкращі результати.
В другому конкурсі оцінювалася робота командира взводу, який після отримання завдання віддавав бойовий наказ підпорядкованому підрозділу. Здійснивши переміщення, механізований взвод займав оборону та вів бій з демогрупою, всі учасники бою використовували систему «Майлз», завдяки чому можна було оцінити втрати обох сторін, за що підрозділ отримував відповідні бали.

В ході наступного етапу - «механізований взвод в наступі», бійці мали виявляти цілі та доповідати командиру взводу, який в свою чергу наводив та корегував артилерію.

Під час спортивної естафети бійці здійснювали евакуацію з поля бою пораненого, доставляли ящики з боєприпасами, переносили споряджену 30-міліметровими снарядами стрічку для гармати 2А42 та ПТКР.

Довелося добряче «попотіти» долаючи американську смугу перешкод, в якій наші військові також стали кращими.
Чудові результати бійці показали під час надання медичної підготовки, в біатлоні та водінні бойових машин.

«Ледь не в кожній номінації наша команда здобувала найвищий бал, - каже заступник командира 1 механізованого батальйону, від якого власне і був підрозділ, - а де ми не були першими, то були другими. Ця перемога – безперечно робота всього взводу, але хочеться відмітити вправні та впевнені дії командира взводу – прапорщика Радіо» - додав майор Гринюк.

Боротьба була дуже напружена, про що свідчать синці, забої та мозолі на руках та ногах, але наші хлопці не здавались, адже азарт, який панував у настрої бійців протягом тижня, не дозволяв хлопцям розслабитись ані на хвилину.
«Результатами змагань звісно задоволені, - каже військовослужбовець 3 механізованої роти Олександр, - але не враховано один момент – хлопці трохи втомилися після інтенсивних фізичних навантажень, а на черзі змагання на кращий механізований взвод Збройних Сил України, і вже в цей понеділок будемо долати смугу перешкод, тому однозначно буде важче», - додає він.

У підсумку змагань місця були розподілені в наступному порядку:

  •  перше - 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького від Оперативного командування "Північ";

  • друге - 24 ОМБр імені короля Данила, прес-служба від Оперативного Командування Захід;

  • третє - 59 окрема мотопіхотна бригада ЗСУ від Оперативного командування "Південь";

  • четверте - 93-тя ОМБр від Оперативного командування "Схід" Збройних Сил України.

В якості винагороди наша команда отримала грошовий сертифікат на суму 150 тисяч гривень та цінні подарунки.

Вітаємо 1 механізований взвод 3 МР 1 МБ зі здобутою перемогою та бажаємо сил і наснаги в наступному вже завершальному етапі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ