Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У столиці презентували книгу-фотоальбом «Іловайськ» з роботами Макса Левіна

Фото - Мінкультури
Фото - Мінкультури
Фото - Мінкультури
Фото - Мінкультури
1/2
Фотокнигу робіт Максима Левіна, Олександра Глядєлова, Максима Дондюка та Маркіяна Лисейка, присвячену подіям Іловайській операції презентували сьогодні, 11 січня, у Києві.

У виданні опубліковано фотографії – свідоцтва подій першого штурму Іловайська 10 серпня, висування батальйону «Донбас» до села Осиково 14 серпня, бойових дій та обставин перебування українських сил в Іловайську 17 – 29 серпня (зачистка села Грабське, вхід в Іловайськ, бої в місті, спроба прориву з оточення).

Фотоальбом був виданий за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. 

Також присутньою на презентації книги була мама Макса Левіна – Валентина Антонівна.

За словами Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, ця книга – є трибьютом пам'яті Макса Левіна.

«Сьогодні «Репортери без кордонів» розпочали своє розслідування обставин загибелі Макса Левіна. І я думаю, що це один з тих прикладів, коли ми все ж дізнаємося про те, що насправді відбувалося. Загалом нам вже відомо про понад 40 випадків загибелі на цій війні медійників. Але попри всі намагання росії нас знищити, ми тримаємо інформаційний фронт. «Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну», – говорив Макс Левін. Роль журналістів, медійників, фотокореспондентів, документалістів в цій війні – неоціненна. І я сподіваюсь, що сьогодні  це розуміють всі», – сказав Міністр.

Окрім того,  він підкреслив: сам факт сьогоднішньої презентації книги про Іловайськ – ще одне нагадування того, що ця війна розпочалася ще у 2014-му і триває вже понад 8 років. 

«Тому ця книга – і пам'ять, і присвята Максу Левіну та його колегам», – наголосив Олександр Ткаченко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ