Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрийському парку чистять скульптуру «Лілея»

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Скульптуру дівчини «Лілея», яка стоїть посеред озера у Стрийському парку, чистять вперше з моменту встановлення - 1966 року. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Зі скульптурою працює сам автор - Ярослав Мотика, а також працівники парку. Роботи проводять на човні. 

Як розповіла директорка Стрийського парку Олена Мазурик, на її прохання автор зголосився допомогти почистити свою роботу.  

«Я маю таку нагоду знати цього скульптора особисто, тому звернулась до нього за консультацією, попросила дати майстер-клас щодо необхідних робіт і він радо погодився. Сьогодні він приїхав особисто, щоб працювати зі скульптурою. Ми дуже вдячні пану Ярославу Мотиці за його працю і приємно, що сьогодні він знайшов час для нас», – каже директорка Стрийського парку Олена Мазурик.

Скульптура «Лілея» вже понад півстоліття прикрашає озеро Стрийського парку.

«Лілея була першою творчою роботою митця, виготовлена як дипломний проект і встановлена у нашому парку у 1966 році», – зазначили в парку.

Скульптор погодився допомогти працівникам парку безкоштовно. Днями він буде доробляти шви, а згодом «Лілею» покриють спеціальною емульсією.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/ecology/297516-u-strijskomu-parku-chistyat-skulpturu-lileya

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ