Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию утворено єпархіальний Церковний Трибунал

Церковний Трибунал Стрийської єпархії, згідно з Декретом, який Владика Юліян Ґбур підписав 3 жовтня 2006 року, розглядатиме подружні справи в першому ступені судочинства. Виконуючим обов’язки судового Вікарія призначено о. Степана Кузишина.
Для повноцінної діяльності Церковного Трибуналу до його складу також призначено промотора справедливості, Захисника вузла, трьох суддів і нотаря. Усі члени Трибуналу 3 жовтня 2006 року склали перед Єпархом Стрийським присягу в каплиці Канцелярії Стрийської єпархії.
Промотором справедливості призначено о. Тараса Пошивака, Канцлера Стрийської єпархії. Він одночасно буде суддею Трибуналу. Двоє інших суддів: о. Роман Дутчак, з Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ та о. Тарас Коцюба з Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. 
Захисником вузла призначено о. Віталія Лесняка з Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Отець Іван Барбуляк, священик Стрийської єпархії, призначений нотарем Церковного Трибуналу.
„Утворення Церковного Трибуналу у Стрийській єпархії полегшить процедуру подавання та розгляду справ, які стосуються подружніх питань”, – зазначив Владика Юліян після прийняття присяги членів Трибуналу. 
До цього часу всі подружні справи Стрийської єпархії розглядалися у Церковному Трибуналі Львівської Архієпархії УГКЦ. Владика Юліян відзначив, що „архієпархіальний Церковний Трибунал суттєво допоміг Стрийській єпархії не тільки в процесі формування її судових структур, але і вихованні кваліфікованого персоналу для Трибуналу”. Повідомив о. Павло Худ, прес-секретар Стрийської єпархії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ