Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию запрацював будинок підтриманого проживання «ДіМ»

У Стрию запрацював будинок підтриманого проживання для молоді з інвалідністю. Цілодобово у будинку проживатимуть і соціальні працівники.

У межах проєкту благодійного фонду «Карітас Стрийської єпархії» «Психічне здоров’я для України MH4U», який націлений на допомогу людям з інвалідністю ментального спектру в облаштуванні рідної домівки, та за підтримки Посольства Швейцарії в Україні, у Стрию відкрили будинок підтриманого проживання «ДіМ».

Як повідомляють в ЛОДА, тут житимуть восьмеро молодих людей з інвалідністю, які завдяки трьом асистентам та двом соціальним працівникам зможуть почати самостійне життя. 

Варто зауважити, соціальні працівники перебуватимуть будинку підтриманого проживання цілодобово. Також за будинком закріплений психолог.

Заступник начальника Стрийської РВА, голова Стрийського офісу Координаційного центру підтримки цивільного населення при РВА ЛОВА  Володимир Швед зазначив, що основний стереотип, який панує у суспільстві щодо людей з інвалідністю ментального спектру, полягає у тому, що вони не зможуть жити самостійно і потребуватимуть постійної допомоги, проте багато історій доводять – якщо батьки підтримують своїх дітей, люблять їх і створюють належні умови, то це приносить чудові результати.

Преосвященний Владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії та о.Володимир Мамчин, директор БФ «Карітас Стрийської Єпархії УГКЦ» у присутності запрошених священників, гостей та мешканців будинку освятили «ДіМ».

Львівщина крок за кроком залучає партнерів для підтримки людей старшого віку та людей з інвалідністю. Додамо, стратегією Координаційного центру підтримки цивільного населення при ЛОВА є створення центрів стаціонарного догляду, підтриманого проживання для тих, хто потребує соціального супроводу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ