Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У таборі «Рятувальник» дітей вчитимуть надавати першу допомогу та рятувати життя

Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки» у співпраці з Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності, ГУ ДСНС України у Львівській області, за підтримки Міністерства молоді та спорту та ДСНС проводять Всеукраїнський спеціалізований дитячо-юнацький табір «Рятувальник».
фото - пресслужба ЛМР

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛМР.

Табір триватиме з 19 до 26 вересня у ДЦ «Росинка», с. Зіболки. Офіційне відкриття заходів – 21 вересня о 11.30 год у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності.

У таборі візьмуть участь понад 200 осіб з 18 регіонів України – вихованців, лідерів, волонтерів Руху «Школа безпеки», професійних рятувальників. Серед них - близько 160 дітей віком від 10 до 18 років, а це - 18 команд юних рятувальників.

Розміщення учасників - на базі Дитячого центру оздоровлення і відпочинку  Жовківської міської ради «Росинка» (с. Зіболки, Львівський район, Львівська область).

Метою та основними завданнями заходу є сприяння підвищенню рівня компетентностей молоді, у тому числі громадянських,  у формуванні культури безпечної життєдіяльності, мотивації до здорового способу життя і безпечної поведінки, виховання свідомого й відповідального ставлення до питань особистої і колективної безпеки, почуття відповідальності за своє життя та життя інших людей; сприяння  вихованню ідеалів людяності і співчуття, відповідальності, бажання прийти на допомогу тому, хто її потребує привернення уваги громадськості до проблем попередження надзвичайних ситуацій, які виникають через незнання або нехтування елементарними правилами безпеки, невміння діяти в екстремальних ситуаціях; розвиток зацікавленості дітей у запобіганні та попередженні можливих надзвичайних ситуацій.

Упродовж 7 днів учасники табору навчатимуться та відпрацьовуватимуть дії при надзвичайних ситуація різного характеру: в умовах пожежі, хімічного або радіаційного забруднення, у природному середовищі, на акваторії, наданню  домедичної допомоги, само- та взаємодопомоги тощо під час тренінгів, майстер-класів та ігор. 

І у цьому їм допоможуть професійні рятувальники ГУ ДСНС України у Львівській області, медики, психологи, водолази, альпіністи, курсанти та викладачі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності і волонтери Руху «Школа безпеки».

За підсумками табору учасники отримають відповідний сертифікат, а переможці та призери конкурсів будуть нагороджені спеціальними дипломами і медалями.

Організатори заходу на всіх його етапах забезпечують заходи безпеки, виконання встановлених вимог щодо запобігання поширенню респіраторної хвороби COVID-19 та дотримання усіх санітарних та протиепідеміологічних заходів, відповідно до постанови КМУ «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV0-2»; Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення і відпочинку на період карантину, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою  МОЗ.

Програмою Табору передбачено проведення:

  • майстер-класів, навчань, тренувань з проведення пошуково-рятувальних робіт в умовах надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру: на воді, в горах, при пожежі; надання домедичної допомоги та транспортування постраждалого; відпрацювання вправ з психологічної підготовки, радіаційно-хімічного захисту тощо;
  • тематичних конкурсів, квестів, тренінгів;
  • культурної та екскурсійної програм.

Всеукраїнський спеціалізований дитячо-юнацький табір «Рятувальник-2021» проводиться у рамках проєкту «Школа безпеки: запобігти, врятувати, допомогти», який став переможцем конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями у 2021 році, за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Координатор проєкту: Алла Негрієнко, голова ВГДР «Школа безпеки», [email protected], 0503520156, 0674644651.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ