Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У центрі Луцька вірні УПЦ КП розганяли мітинг комуністів

Неприємний інцидент стався у Луцьку. На Театральному майдані приблизно за півтори години до початку мітингу комуністів трапилася сутичка між віруючими та організаторами акції.

Початок мітингу комуністів та Комсомолу анонсували на 11.00 сьогодні, 17 березня. Місце проведення акції– біля пам’ятника Лесі Українці на Театральному майдані. Якраз навпроти – кафедральний Свято-Троїцький собор УПЦ КП. Про це повідомили «Волинські новини».

Приблизно о 09.30 поміж вірянами, які завітали до храму на поминальну службу (17 березня – Поминальна субота, - «ВН»), та організаторами мітингу виник конфлікт. Нібито навіть сталася шарпанина.

«В церкві сиджу на лавці півдесятої. Гримить музика на всю площу. Дуже-дуже голосно – голосніше, ніж зараз. У церкві проходить поминальна служба – Поминальна субота. Ми виходимо – я і кілька людей – виходимо і просимо виключити музику. Так галасно, щоб не кричала та музика», - розповідає обурена лучанка.

За її словами, організатори переконували, що мають дозвіл на проведення акції протесту. «Коли я вимагала показати в них дозвіл, вони довго не хотіли показувати. Десь через півгодини показали. Там було написано, в проханні до міської ради, про проведення акції до 11-ї до 14-ї години. А вони почали гриміти з півдесятої», - додала жінка.

З її слів, далі ситуація переросла у конфлікт.

«Прийшли такі старші люди, стали виключати апаратуру, щоб не гриміла, вони начали їх штовхати, ображати. Одну жіночку послали, сказали: «Щоб ти здохла». Мені показали пальцем біля скроні – щоб я пішла в установу полікувалася. Ну, загалом, штовханина була довгенько. Але вони потім через хвилин 15-20 зробили тихше. А потім хвилин через 10 виключили зовсім. Аж поки не прийшла міліція – то вже було тихо», - каже лучанка.

Вона зізналася, що міліцію викликали комсомольці на прохання своїх опонентів. «Прийшов майор – он стоїть в шапочці. Потім викликав участкового. І оце участковий взяв покази», - додала вона.

І справді, поблизу мітингувальників перебувало півдесятка правоохоронців.

Міліціонери переконують: надійшло повідомлення на номер 102, що на Театральному майдані виникла бійка. «Ми приїхали – тут бійки не було. Зараз ми забезпечуємо громадський порядок під час проведення масового заходу», - розповіли правоохоронці.

На думку лідера луцького Комсомолу Михайла Кононовича, цей інцидент – провокація.

«Перед початком акції трапився інцидент, тому що підійшли заангажовані, якісь проплачені бабусі і діди. Вони почали обурюватися: «Чому ви включили комуністичну музику». Вони виправдовувалися тим, що у них там є якийсь молебень. Ну, це, ви самі розумієте, якийсь дитячий садок. Хочу підкреслити, що комуністи пішли назустріч громадськості – ми виключили музику, поки не пройшли ці «дитсадки». І потім увімкнули», - зазначив Кононович.

Слід зазначити, що сама акція минула без ексцесів. Виступаючі закликали приблизно 60 мітингувальників повернути Україну на шлях соціалізму. На думку лівих, плата за комунальні послуги не повинна перевищувати 10% доходу сім’ї, а з депутатів треба зняти недоторканність. Приблизно об 11.45 промови завершилися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ