Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Тухлі відбулась перша зустріч членів туристичного гастроклубу Львівщини

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/3
Цими вихідними відбулась перша зустріч членів туристичного гастроклубу Львівщини на Козячій фермі двох Катерин, що розташована в с.Тухля. Про це інформують в управлінні туризму та курортів Львівської ОДА.

ʺТаке об’єднання фермерських господарств відкритих для туристів у гастроклуб розпочалось із зустрічі, яку обласна державна адміністрація організувала 28 січня цього року щодо продовження та перезавантаження проєкту ʺГастромандри Львівщиноюʺ. Відтак з нагоди весілля Катерини Тарасенко (Лісової) співзасновниці козиної ферми двох Катерин, яка у 2014 році переїхала на Львівщину з Алчевська, що на Луганщині, вирішили провести першу зустріч гастроклубу із практичним навчальним виїздом з організації прийому туристів, обміну досвідом та відсвяткувати карпатське  весілляʺ - зазначила начальник управління Наталя Табака.

Підтримали й спільно реалізували зустріч управління туризму та курортів облдержадміністрації, департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації,   Сільськогосподарський дорадчий центр ʺФермерська Країнаʺ, ФГ ʺДвох Катеринʺ, ФГ ʺЗахідний равликʺ, РГ ʺКарпатський водограйʺ, ФГ ʺМедовий блюзʺ,  ФГ ʺАгротемʺ, ФГ ʺКнязівствоʺ, Сімейна виноробня Ореста та Юлії Дейнеки, Громадська спілка ʺКарпатський смакʺ та Бананова ферма. Місцевого колориту та атмосферності додав народний ансамбль пісні і музики ʺПлайʺ Народного дому селища Славське.

За правилами клубу шляхом жеребкування визначено наступні зустрічі, які прийматимуть почергово рибне господарство ʺКарпатський водограйʺ та Сільськогосподарський дорадчий центр ʺФермерська Країнаʺ та ФГ ʺКнязівствоʺ.

Довідково:

2020 рік Національна туристична організація України проголосила Роком сільського туризму. На Львівщині діє більше тисячі фермерських господарств, які виготовляють різноманітну продукцію – від ягід та меду до равликів. Окрім цього, діють 22 фермерських господарства відкритих для туристів, які пропонують своїм відвідувачам екскурсії, дегустації та відпочинок на екологічно чистій території. Саме тому, управління туризму та курортів облдержадміністрації започаткувало проєкт ʺГастромандри Львівщиноюʺ, що має на меті привернути увагу туриста до знайомства із місцевою кухнею і традиціями.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львівській області планують створити гастрономічний туристичний маршрут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ