Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Варшаві вшанували пам’ять жертв Голодомору

Українські дипломати та представники української громади у Польщі сьогодні взяли участь у заходах із вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні в 1932-1933 років у Варшаві.

Як повідомили в українському посольстві, українці, серед яких був посол України Маркіян Мальський з дружиною, взяли участь в спеціальній панахиді в пам’ять жертв.

Після панахиди учасники заходу, запаливши свічки, вшанували пам’ять жертв хвилиною мовчання та поклали вінок з калини і пшеничних колосків до пам’ятного знака жертвам Голодомору у польській столиці.

«У короткому зверненні посол Мальський наголосив, що, як і цей невгасимий вогонь, який в останні дні листопада єднає всіх українців по цілому світу в нашій скорботі, пам’ять про мільйони жертв страшного злочину тоталітарного режиму ніколи не згасне у наших серцях», – йдеться в повідомленні посольства.

За даними диппредставництва, сьогодні ввечері біля будинку посольства України у Варшаві проведуть акцію «Запали свічку», яка розпочне цілу низку інших заходів по всій Польщі в пам’ять жертв Голодомору.

Пам’ять жертв Голодомору в Україні вшановують в останню суботу листопада. Понад 20 країн визнали Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу, передає Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ