Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Вашингтоні відкрили меморіал жертвам Голодомору

Меморіал жертвам Голодомору урочисто відкрили у Вашингтоні. До пам'ятника з'їхалися кілька тисяч українців, що живуть у США. Про це повідомляє Associated Press.

Конгрес США досі не ухвалив рішення щодо визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом. Проте підтримав ідею Українського конгресового комітету Америки спорудити такий пам'ятник. Його офіційна назва - Меморіал жертвам українського Голодомору-Геноциду 1932-33 років. Учасники церемонії взяли участь у пам'ятному молебні.

Присутнім продемонстрували відеозвернення Президента України. Петро Порошенко подякував Уряду США і українцям Америки за цю ініціативу, згадав тих вчених, що досліджували Голодомор - це Джеймс Мейс та Роберт Кjнквест. І провів паралелі із сучасністю. 

"Меморіал у Вашингтоні відкривається в той час, коли Україна відстоює свою незалежність, долаючи перешкоди і даючи відсіч агресії Росії. Кремль знову, як і в часи Голодомору, намагається стерти Україну з карти світу. Смерть знову приходить зі Сходу. Та я глибоко переконаний в тому, що як і 80 років тому ніяка зла московська сила не здатна поставити українців на коліна, змусити нас відмовитись від свободи, гідності, незалежності та соборності", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, у США помер видатний дослідник Голодомору Роберт Конквест.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ