Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У ватикані таки виконають російську методичку про "братні народи"

Ватикан не реагує на протести українців щодо Хресної дороги "братніх народів".

Ватикан не відреагував на протести українців. Як повідомило Польське радіо, близький співпрацівник папи єзуїт Антоніо Спадаро пояснив, що франциск не є політиком. Богослужіння Хресної дороги відбудеться за планом, хрест мають нести українка та росіянка, що символізує примирення цих народів.

За рішенням ватикану під час Хресної дороги хрест мають нести українка та росіянка, що символізує примирення цих народів.

У Страсну п’ятницю в Колізею в Римі пройде традиційна Хресна дорога за участю папи франциска. За рішенням ватикану, хрест мають нести українка та росіянка, що символізує примирення цих народів. Значній частині вірних українських церков, римо-католицькій та греко-католицькій, це не подобається. Вони зазначають, що про примирення не можна говорити, доки російські солдати вбивають мирних жителів України, ґвалтують жінок і дітей, руйнують та грабують українські міста та села.

Глава Української греко-католицької церкви архієпископ Святослав Шевчук вважає, що такий сценарій Хресної дороги ображає українців.

«Наша позиція така: ми не можемо говорити про примирення, тому що вони нас вбивають. Для того, щоб у стосунках між людьми і народами був досягнутий ідеальний стан примирення – війну потрібно припинити. Другий крок – це розкриття та справедливе засудження злочину, тому що немає миру без справедливості», – сказав архієпископ Шевчук.

Посол України у ватикані Андрій Юраш написав, що у посольстві розуміють і поділяють стурбованість ідеєю участі українок та росіян у несенні хреста під час Хресної дороги в Колізеї. Як додав, українські дипломати намагаються пояснити перешкоди на шляху реалізації цієї ідеї та її можливі наслідки.

Як напередодні повідомляло Гал-інфо, Римо-католицька церква всіляко сприяє росії у збереженні її впливу на Україну.

Яку церкву захищає Апостольський нунцій в Україні?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ