Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Верховній Раді цього тижня обговорюватимуть проект закону про мови

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що ключове питання цього тижня - проект закону про мови. Про це повідомили у прес-службі Верховної Ради України.

Говорячи про порядок денний на цей тиждень, Андрій Парубій повідомив, що у вівторок пропонується ряд законопроектів, більшість з яких мають соціальний характер і значення, і також законопроект про реформування державних і комунальних засобів масової інформації.

Він також наголосив на одному важливому законопроекті - про забезпечення офіційних публікацій законів України та інших нормативно-правових актів в парламентській газеті «Голос України».

В середу традиційно розглядатимуться питання ратифікації.

Голова Верховної Ради України далі зазначив, що в четвер ключовим питанням цього тижня стане розгляд законопроектів про мову в Україні. Таких законопроектів є чотири.

А.Парубій запропонував розглядати ці законопроекти за повною процедурою.

«Переконаний, закон про українську мову - це є виклик, який стоїть перед українським парламентом, на який ми повинні дати відповідь», - наголосив він, додавши, що «зараз у цій сфері є вакуум… Це питання для нас є питанням честі. Щоб ми змогли прийняти сучасний європейський закон про державну мову в Україні».

А.Парубій також повідомив, що в четвер пропонується розглянути проекти законів про внесення змін до Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської і Кіровоградської областей. 

Головуючий надав слово для виступу керівникам та представникам депутатських фракцій і груп.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ