Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Верховній Раді відкрилася виставка про причини і наслідки Голодомору

20 листопада, напередодні 85-их роковин Голодомору, у Верховній Раді України відкрилася виставка «Україна 1932-1933. Геноцид голодом», на якій представлені маловідомі документи та фотографії. Про це повідомив Урядовий портал.

«У цій виставці ми пояснюємо, чому вважаємо Голодомор геноцидом та просимо світове співтовариство визнати його таким. Ми виходимо з того, що Голодомор є однією із найважливіших подій не тільки української, а й світової історії у ХХ ст., без розуміння якої годі зрозуміти природу тоталітаризму та злочини, здійснені і радянським, і нацистським тоталітаризмом», - зазначив на відкритті виставки Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

У відкритті виставки також узяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Микола Княжицький, Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко та заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Віктор Єленський.

Матеріали виставки охоплюють майже століття, розповідаючи про передісторію Голодомору та його наслідки, які досі даються взнаки. Виставка починається з того, якою була Україна на початку ХХ століття, за 30 років до цієї трагедії, і закінчується розповіддю про відродження пам’яті про Голодомор в сучасній Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ