Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Вільхівцях завершують будівництво амбулаторії групової практики

У селі Вільхівці, що на Жидачівщині, завершують будівництво амбулаторії групової практики. Готовність об’єкту складає 95%. Про це повідомили 17 листопада Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Медичний заклад, площею 316 м2, обслуговуватиме понад 2 тисячі мешканців із 4-х сіл - Вільхівці, Волиця-Гніздичівська, Пчани та Тейсарів.

Будівництво закладу розпочали у 2018 році. Однак через недобросовісність підрядника з ним розірвали угоду.   

«Амбулаторія є однією із десяти медичних закладів, де минулого року,  на жаль, довелося прийняти жорстке рішення і розірвати угоди з виконавцями робіт. Тендер на будівництво провели наприкінці 2018-го року, однак роботи не були виконані. У такий непростий для нас всіх час дуже важливо охопити якісними медичними послугами мешканців нашого регіону. Їхнє життя та здоров'я - в пріоритеті», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Відтак, 1 квітня цього року угоду на будівництво амбулаторії уклали із новим підрядником. Ним стала компанія МПП «ФірмаЗахідбуд».

Як інформують в управлінні капітального будівництва Львівської ОДА, загальна вартість амбулаторії -  майже 9,5 млн гривень. Це кошти субвенції з державного бюджету у розмірі 8 млн 277 тис. грн, а також співфінансування з місцевого бюджету – 1 млн 217 тис. гривень.

Ця амбулаторія є однією із 43-х на Львівщині, які будують у межах програми «Доступна медицина». Для кожної із новозбудованих медамбулаторій придбали автомобілі Renault Duster.

Нагадаємо,  9 листопада цього року господарський суд Львівської області задовольнив позов управління капітального будівництва Львівської ОДА та постановив стягнути невикористаний аванс з підрядної організації ТзОВ «Будкомінвестиція».  Компанія  мала збудувати сільську медамбулаторію у селі Соколівка. За рішенням суду, підрядник повинен повернути 1 мільйон 562 тисячі гривень невикористаного авансу та 211 тисяч гривень пені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ