Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У волинських лікарнях скорочують "ковідні" ліжка

У зв’язку із істотним зниженням рівня захворюваності на коронавірусну інфекцію у волинських медичних закладах розпочали скорочувати кількість ковідних ліжок.
Людмила Тимощук, фото - пресслужба Волинської обласної ради

Про це під час брифінгу 5 січня заявила заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, - повідомив власкор Гал-інфо.

За словами Тимощук, на Волині значно знизився рівень захворюваності.

"В області на сьогоднішній момент виявлено 25 нових випадків коронавірусної інфекції. Із них 1 дитина і 5 медичних працівників. На жаль, летальних випадків у нас за минулу добу – 5, а всього за час пандемії померли 2195 людей", - зазначила чиновниця. 

Вона розповіла, що, враховуючи зниження рівня захворюваності, на Волині будуть скорочувати кількість медичних закладів, які прийматимуть хворих на коронавірус. Зокрема таких пацієнтів не набиратимуть Старовижівська, Шацька та Турійська районні лікарні. В інших медзакладах також скоротять кількість ковідних ліжок, загалом по області – 515.

"На сьогодні на стаціонарному лікуванні перебуває 431 пацієнт із ковідом", - зауважила Людмила Тимощук

Заступниця директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України Надія Костирка пояснює, що рівень захворюваності коронавірусом на Волині упродовж минулого тижня знизився майже втричі. 

"Цей показник на сьогодні становить 145 на 100 тисяч мешканців. Нині кількість активних випадків становить 1430, тоді як ще у грудні ця кількість становила понад 11 тисяч. На сьогодні штаму "Омікрон" на Волині не виявлено", - зазначила Костирка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ