Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Яворові відзначили 450-літній ювілей Церкви Різдва Пресвятої Богородиці

21 вересня у день храмового свята 450-літній ювілей відзначала і церква Різдва Пресвятої Богородиці в місті Яворів! Про це повідомили в пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолив Преосвященніший владика Василь Тучапець, Екзарх Харківський родом з Малого Передмістя м. Яворова.

Опісля гості та жителі Яворівщини взяли участь у благодійному ярмарку на підтримку ЗСУ – під супровід оркестру 24 бригади імені короля Данила.

До слова, святиня бачила різні періоди в історії Яворова, різні держави, різні правління та завжди об'єднувала всіх у молитві. Церковця і надалі збирає і старших, і молодих людей. Тут зростав народ у постійній праці народних майстрів. Адже серед тих 45-ти дворів, які знаходились на початку, люди виготовляли Яворівську забавку, бо саме звідси, з Малого Передмістя, її витоки. Тут майстри точили багато веретен для того, щоб пожертвувати кошти й розбудувати святиню. Було багато різних добудов, найбільша – в 1939 році, коли добудували бічні каплиці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ