Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

У ЄС підтвердили, що ЗВТ з Україною запрацює 1 січня 2016 року

В Європейській зовнішньополітичній службі в черговий раз наголосили, що угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС має запрацювати з 2016 року і це "не має змінитися". Про це пише Deutsche Welle.

"Це не має змінитися і було визнане всіма сторонами під час тристоронньої зустрічі (ЄС, Україна, Росія) на рівні міністрів", - наполягають у прес-службі Європейської зовнішньополітичної служби.

Наступні переговори з цього питання між представниками Євросоюзу, України та Росії на міністерському рівні заплановані на 7 вересня у Брюсселі. До цього експерти, які представляють сторони переговорів, проводять технічні зустрічі. Мета цих зустрічей - пошук практичних рішень, щоб усунути побоювання Москви через імплементацію угоди між ЄС та Україною.

Останні експертні зустрічі відбулися в червні та липні. Експерти обговорювали питання технічних, санітарних та фітосанітарних нормативів, а також митної співпраці.

"У той час як було досягнуто певного прогресу, звіт досі містить протилежні позиції стосовно більшості питань", зазначає прес-служба. Спільний експертний звіт стане основою для вересневих тристоронніх переговорів.

Рішення створити зону вільної торгівлі з ЄС було суверенним вибором України, інші держави не повинні намагатися вплинути на це, вказано в повідомленні.

Раніше Росія неодноразово спонукала ЄС відкласти набуття чинності угоди про ЗВТ з Україною.

Як відомо Росія висунула свої вимоги щодо глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ