Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Загребі відсвяткували 15 річницю Української вулиці

У столиці Хорватії Загребі сьогодні, 15 жовтня, відсвяткували 15 річницю Української вулиці. Під час заходу відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, окрім того лунали українські пісні та вірші Кобзаря. Про це інформує кореспондент Гал-інфо із Загреба.

Як розповів в коментарі для Гал-інфо  Посол України в Хорватії Олександр  Левченко, таку назву вулиця отримала наприкінці 90-х  років в знак подяки хорватського народу Україні, яка одна із перших визнала державну незалежність Хорватії у 1991.

Gal-info

«На цьому місці вже 15-й рік поспіль відзначається свято Української вулиці. Також тут на День незалежності України у 2001 році було посаджено каштан дружби. Чому каштан, тому що каштан це символ Києва, а Київ це побратим Загреба.

Окрім того, минулого року  у травні на Українській вулиці було  споруджено пам’ятник Тарасу Шевченку, де тепер відбуваються усі великі заходи пов’язані із історією України. Кожна українська делегація, яка приїжджає в Загреб, завжди покладає квіти до пам’ятника», - зазначив Олександр  Левченко.

Gal-info

«Усі ці події бачать хорвати і вони розуміють, наскільки українці люблять українського письменника, наскільки вони віддають йому шану. Сподіваємось, що скоро на цій вулиці позаду пам’ятника буде парк, який також носитиме його ім’я», - додав Посол.

Gal-info

Як нагадав Олександр  Левченко, цього року у Хорватії відпочивали 700 дітей бійців АТО із України, також 150 бійців АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ