Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Зарваниці молилися за с. Гірське Миколаївського району

Єпарх Стрийський, Владика Юліян (Ґбур) виступив з ініціативою молитися за с. Гірське Миколаївського району в рамках проведення щорічної єпархіальної прощі до Зарваниці — про це повідомив прес-секретар Стрийської єпархії УГКЦ о. Павло Худ. Владика Юліян (Ґбур) озвучив це намірення під час проповіді на Літургії у Соборі Зарваницької Божої Матері.

„Відповідальністю за духовне добро вірних с. Гірське спонукає мене сьогодні проголосити основне намірення нашої прощі до Зарваницької Чудотворної ікони Матері Божої — молитва за жителів с. Гірське”, — зазначив Владика Юліян під час проповіді. 
„Кожен з тут присутніх прочан має своє намірення, з яким хоче звернутися до Богородиці. Хай у Вашому серці та молитвах знайдеться місце також для загального прохання нашого відпусту в цьому місці, позначеному особливої присутністю Божого благословення”, — звернувся він до священиків та прочан з проханням особливої молитви за греко-католицьку спільноту с. Гірське.
Нагадаємо, що причиною виникнення конфлікту 15 червня 2006 року у с. Гірське Миколаївського району стала спроба голови Миколаївської РДА Василя Кіндрацького провести інвентаризацію церковного майна парафії Покрови Пресвятої Богородиці в с. Гірське. На думку представників церкви це вже є поза межами компетенції представника районної влади. 
На підставі рішення Львівської обласної ради від 27 грудня 1991 року храм у с. Гірське переданий у безоплатне користування місцевої релігійної громади. 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ