Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Женеві розглянуть доповідь про права етнічних меншин у анексованому РФ Криму

3-4 серпня, у Женеві в рамках 93 сесії Комітету з ліквідації расової дискримінації відбудеться розгляд офіційної та альтернативної доповіді РФ, щодо реалізацію прав етнічних меншин, які проживають у анексованому РФ Криму, зокрема українців та кримських татар.

31 липня у Женеві розпочала роботу 93-а сесія Комітету з ліквідації расової дискримінації. Комітет розгляне доповіді РФ, Таджикистану, Канади та інших країн. У Комітеті хочуть дізнатися, як український конфлікт впливає на реалізацію прав етнічних меншин, які проживають у анексованому РФ Криму, зокрема українців та кримських татар.

3-4 серпня експерти розглядатимуть офіційну та альтернативну доповіді РФ. Офіційна доповідь замовчує порушення прав людини у РФ та на анексованих територіях! Навіть більше: російська сторона намагалась вплинути на Комітет та не допустити розгляду альтернативної доповіді, яку підготували АДЦ «Меморіал», КримСОС та центр «Сова» спільно з Міжнародною Федерацією з прав людини (FIDH).

Альтернативний звіт – «Расизм, дискримінація та боротьба з «екстремізмом» у сучасній Росії та на підконтрольних їй територіях. Про дотримання Російською Федерацією Конвенції ООН та ліквідацію всіх форм расової дискримінації», звертає увагу на кричущі проблеми расизму в РФ та на анексованих їй територіях. У звіті проаналізована нова форма дискримінації в РФ - переслідування етнічних українців та представників кримськотатарського народу, викликані, в першу чергу, збройною інтервенцією і анексією Криму в 2014 році.

Представники цих етносів стикаються з серйозними порушеннями прав людини - насильницькими зникненнями, тортурами, незаконним позбавленням волі - за етнічною ознакою, і обмеженнями в сфері використання і вивчення рідної мови, релігійних і культурних практик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ