Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Жовківському замку планують відкрити готель

Київська компанія „Пан-Юкрейн”, яка формує мережу  своїх готелів по Україні, хоче відкрити свій готель в одному із корпусів Жовківського замку і відреставрувати його найближчим часом за умови, що пізніше держава компенсує кошти на реставрацію. Про це “Гал-info”  повідомив директор історико-архітектурного заповідника у місті Жовкві Михайло Кубай.

„Ми плануємо створити в замку і на території Мистецько-культурний центр, одним  з елементів якого може бути приватний готель розміщений в одному з корпусів замку. Компанія „Пан-Юкрейн” хоче  інвестувати кошти в готель, проте довготривалі реставраційні роботи в замку будуть негативно впливати на функціонування готелю. Тому компанія висловила бажання провести основні реставраційні роботи за свій кошт за умови пізнішої компенсації з боку держави. Загалом ми виділяємо на приватний готель  цілий корпус замку.  Це  приблизно 840 квадратних метрів, а також розглядаємо можливість надання ще частини приміщень. Поки що цей проект ще стадії розробки і ніяких офіційних документів не було підписано”, -- зазначив Михайло Кубай.
У 2004 році  була розроблена програма згідно якої  на території Жовківського замку   має постати Культурно-мистецький центр. В ньому буде розміщено Міжнародний центр реставрації для країн Східної Європи, хостел на 20 місць, приватний готель, історико-художній музей, туристичний, інформаційний і промоційний центри, каретний двір з конюшнею і  концертно-видовищне підприємство. А подвір’я замку буде пристосовано для театру під відкритим небом. Орієнтовно проект обійдеться в  25 млн грн. Проте поки що проектна документація не розроблена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ