Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У жовтні на одну вакансію претендують чотири претенденти

Всупереч очікуванням, жовтень не приніс пожвавлення на ринку праці. За даними Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, кількість вакансій практично не змінилася. Кількість резюме зросла лише на 3%. Відсутність приросту вакансій і незначне зростання кількості резюме відобразилися на конкуренції за робочі місця. Якщо до вересня показник конкуренції поступово знижувався, то в жовтні він зафіксувався на позначці 3,8.

Як і місяць тому, в жовтні hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) склав 3,8. Це означає, що на одну вакансію в середньому претендувало чотири пошукачі. Традиційно найвищий показник конкуренції спостерігався у столиці. Також серед регіонів із найвищою конкуренцією були Запорізька, Полтавська, Одеська і Дніпропетровська області.

ТОП-5 регіонів із найнижчою конкуренцією не змінився. У жовтні дещо простіше було знайти офісну роботу мешканцям західних областей — Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької, Львівської і Волинської.

Лідерство за рівнем конкуренції втримують керівники вищої ланки. Як і у вересні, до ТОП-5 проф. сфер із найвищою конкуренцією увійшли юристи і бухгалтери. У рейтингу тих, кому складніше за все знайти роботу, з’явилися спеціалісти в сфері транспорту й логістики, а також працівники медіа.

Практично не змінився список проф. сфер із найнижчою конкуренцією. Як і раніше, не відчувають проблем із пошуком роботи продажники і страховики. Лишається низькою конкуренція в ІТ-секторі. Повернулися до рейтингу проф. сфер із найнижчою конкуренцією представники робочих спеціальностей і держ. службовці.

Дані були отримані в результаті аналізу бази вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2015 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ