Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У жовтні педагогів вперше протестуют на профкомпетенцію, - Лариса Середяк

Yезалежне тестування професійних компетентностей учителів, які цього року є учасниками експерименту з сертифікації педагогічних працівників, відбудеться 31 жовтня. Про це під час брифінгу розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає прес-служба Львівської ОДА.

«Усього учасникам запропонують 100 завдань, на виконання яких буде відведено 180 хвилин. Завдання тесту будуть спрямовані на визначення рівня обізнаності учасників з питань планування та організації освітнього процесу, забезпечення і підтримки навчання, виховання і розвитку учнів, створення освітнього середовища», - наголосила Лариса Середяк.

В електронних кабінетах учасників сертифікації вже розміщено важливу інформацію про зміст тесту, а також особливості його складання.

Як відомо, зовнішнє оцінювання вчителів є одним з обов'язкових елементів сертифікації педагогічних працівників. Цього року буде проведена пілотна сертифікація вчителів початкової школи. Власники сертифіката отримають щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності сертифіката.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ