Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У жовтні вже діятиме програма погашення кредитів з обласного бюджету для бажаючих придбати енергоекономну опалювальну техніку

Львівська облдержадміністрація спільно з депутатським корпусом облради планує в найкоротші терміни таки дійти згоди у питанні методу погашення кредитів громадянам та юридичним особам, котрі мають бажання  з допомогою державних коштів взяти дешевий кредит на придбання новітніх економних засобів для опалення. Про це у коментарі «Гал-info» розповів заступник голови ЛОДА Тарас Федак.
Варто відзначити, що Львівська обласна рада відхилила проект першочергових заходів з енергозаощадження, пропонований на сесії ЛОР минулого тижня головою тимчасової комісії Олексою Гудимою. Олекса Гудима пропонував затвердити положення, згідно з яким 1,8 млн грн з обласного бюджету до кінця року піде на 50% погашення відсотків за кредити на придбання фізичними та юридичними особами теплозаощадної опалювальної техніки. Таким чином як жителі, так і об’єднання співвласників у багатоповерхівках мали б можливість взяти дешевий кредит і оснастити своє помешкання економними опалювальними системами. Із сесійного залу лунали різні пропозиції щодо частини відшкодування кредитів за обласний кошт.
Щоправда, не вирішеним на сьогодні залишається питання визначення комерційного банку, який би здійснював кредитування. Для цього Тарас Федак пообіцяв провести тендер.  На цьому тижні депутати, спільно з представниками ОДА визначаться із положенням про відсоткове значення відшкодування кредитів на придбання енергозаощадних технологій і вже у жовтні жителі області матимуть змогу брати такі дешеві кредити.
          
     
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ