Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У зоні відчуження триває процес підготовки до демаркації українсько-білоруського кордону

У зоні відчуження триває процес підготовки до демаркації українсько-білоруського державного кордону. Про це повідомили в Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

У процесі XVIII засідання Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії у місті Пінськ робочі групи обох країн обговорили питання демаркації державних кордонів у межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника з боку України та Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника з боку Білорусі. Цей процес розпочався як результат домовленостей між президентами й урядами України й Білорусі.

«Одне з ключових питань цього засідання – організація робіт по периметру зони відчуження, адже тільки в межах нашого Заповідника знаходиться понад 150 км спільного з Білоруссю кордону. Роботи на цій ділянці потребують особливої уваги, оскільки кордон тут проходить по І та ІІ радіаційно-режимних зонах, де діє особливий санітарно-пропускний режим», - зазначає директор Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника Тарас Мельничук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ