Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Зимній воді відкрили сучасний ЦНАП

Сьогодні, 1 жовтня, у селищі Зимна Вода Львівського району Львівської області відкрили Центр надання адміністративних послуг.
Фото: ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Для створення ЦНАПу реконструювали приміщення на першому поверсі селищної ради, закупили меблі, комп’ютерну техніку та електронну чергу.

Вартість проєкту – 1 млн 759 тисяч грн, з них мільйон це кошти з бюджету розвитку обласного бюджету та понад 750 тисяч – кошти громади.

«ЦНАП - це об’єкт, який робить послуги якісними і близькими для громади. Сьогоднішній об’єкт - хороший приклад співпраці громади і області, який на ділі демонструє, що в нас точно є взаєморозуміння, комунікація, знання потреб громади. Мешканець не повинен за отриманням чи то довідки, чи проведення реєстраційної дії, чи послуги їхати за енну кількість кілометрів, а має отримувати послугу на місці, швидко та з комфортом.  Дякую керівнику громади, за те що був ідейником і мотиватором цього процесу. Впевнений, що ми спільно відкриємо ще не один об’єкт у громаді», - зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Під час реконструкції дотримались умов інклюзії, відтак отримати необхідні адміністративні послуги відтепер безперешкодно можуть і мешканці з інвалідністю.

Загалом ЦНАП обслуговуватиме понад  21 тисячу мешканців, які живуть на території громади.

«У нас надзвичайно велика кількість адміністративних послуг надається сільською радою. Дякую працівникам за вашу щоденну працю. Вірю, що з відкриттям ЦНАПу ситуація буде ще кращою, адже весь спектр надання адміністративних послуг буде сконцентрований тут на місці і це дозволить ефективніше працювати іншим підрозділам», -  зазначив керівник Зимноводівської територіальної громади Володимир Гутник.

Як зазначила керівник ЦНАПУ Марія Качмар, тут надаватимуть понад сотню адміністративних послуг. Серед них: реєстрація місця проживання, актів цивільного стану, речових прав на нерухоме майно послуги земельні, архітектурно-будівельні, соціальні та інші послуги місцевого значення.  

Окрім цього, Зимноводівська селищна територіальна громада у місцевому бюджеті передбачили кошти та оголосила тендер на закупівлю паспортного обладнання для видачі ID-паспортів громадян України та закордонних паспортів. Відтак мешканці громади до кінця року зможуть отримувати і ці послуги на місці.

ЦНАП Зимноводівської територіальної громади працюватиме у будні дні з 09:00 – 17:00 год без перерви на обід, адмінпослуги надаватимуть 7 осіб. Приймати громадян ЦНАП розпочне 4 жовтня.

Зазначимо, що сьогодні у Львівській області функціонують 138 точок, де мешканці можуть отримати якісні адміністративні послуги, а саме: 48 ЦНАПів при органах місцевого самоврядування, 2 ЦНАПи утворених при районних державних адміністраціях, 16 територіальних підрозділів ЦНАП, 72 віддалених робочих місць адміністраторів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ