Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

UA: ПЕРШИЙ розпочинає акцію проти недофінансування

​В ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ розпочинається акція проти недофінансування суспільного мовника. З 21 вересня щопівгодини глядачі бачитимуть на екрані блакитну заставку, що частково перекриватиме основне зображення.

"2017 року суспільне мовлення недофінансовано на 25%. 2018 року суспільне мовлення недофінансують на 50% (проект Держбюджету-2018). Ми продовжуємо робити чесні новини. Якщо екран стане повністю синім – ми не зможемо цього робити", – йдеться в заставці.

Таким чином команда Суспільного хоче привернути увагу до проблеми недофінансування ПАТ "НСТУ" та повідомити своїй аудиторії про критичну ситуацію.

У розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік зазначено, що фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України становить 776 мільйонів 563 тисяч гривень, тоді як Закон України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України" гарантує ПАТ "НСТУ" фінансування на рівні 0,2% від бюджету України за попередній, 2017 рік, тобто 1 мільярд 442 мільйони гривень. Правління ПАТ "НСТУ" вважає недофінансування тиском на свободу слова та сприймає це як спосіб ручного керування мовником напередодні виборчої кампанії. Відсутність коштів у компанії може призвести до неможливості оплачувати трансляцію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ