Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Спорт

Учасників Олімпійських ігор у Токіо зобов’яжуть щодня тестуватись на COVID-19

Під час проведення Олімпійських ігор у столиці Японії Токіо у період з 23 липня до 8 серпня організатори мають намір вжити безпрецедентних заходів безпеки. Так, 28 квітня Міжнародний олімпійський комітет виступив із заявою про те, що під час Олімпіади планується проводити щоденні тестування спортсменів та їхнього оточення (тренери, лікарі, масажисти...), - інформує пресслужба Відділення НОК України у Львівській області.

Варто відзначити, що і перед вильотом до Японії на Ігри учасники повинні будуть здати два тести на коронавірус. При цьому на офіційному сайті МОК вже опублікували повний перелік правил і вимог, які учасники будуть зобов'язані дотримуватися з метою уникнути розповсюдження небезпечної інфекції.

Наприклад, в Токіо від учасників вимагатимуть максимального обмеження можливих контактів. Обов'язковою буде носіння масок і дотримання соціальної дистанцію в один метр.

Передбачається, що в ході Ігор учасники не зможуть користуватися громадським транспортом, його замінять спеціальним, призначеним саме для спортсменів. Харчування спортсменів також буде організовано лише в строго відведених місцях. Крім того, оргкомітет Ігор оголосив про повну заборону на об'єктах Олімпіади куріння тютюнових виробів та електронних сигарет.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Токіо повинні були пройти торік, але не відбулися через пандемію коронавірусу. Було прийнято рішення перенести змагання на 2021 рік. Олімпіада відбудеться з 23 липня до 8 серпня, але на неї не зможуть приїхати уболівальники з інших країн. Питання про те, чи зможуть жителі Японії бути присутніми на змаганнях досі залишається відкритим. Очікується, що рішення з цього приводу буде оголошено у червні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ