Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учасники марафону «Пробіг заради дітей» разом з послом США Вільямом Тейлором презентували у Львові нове обладнання для новонароджених (фото)

Сьогодні у пологовому відділенні 3-тьої міської лікарні відбулася презентація обладнання, закупленого в результаті всеукраїнського благодійного марафону «Пробіг заради дітей».
Марафон було розпочато ще у 2006 році. Тоді його учасники пробігли від західного до східного кордону України, подолавши 3 тисячі кілометрів, і в кожному населеному пункті збирали пожертви на обладнання для львівських пологових будинків. Акція продовжилася у Львова: було проведено 2 благодійні були, залучено підприємців. Загалом зібрали 289 тисяч гривень.
«Ми поступово накопичували кошти та поступово купували обладнання для львівських пологових будинків», -- каже координатор акції Андрій Максимович.
За зібрані кошти було закуплено інкубатор для виходжування недоношених новонароджених вагою від 500 грам, три монітор для діагностики плоду і пристрій фототерапії і лікування гіпербілірубінемії новонароджених.
Зараз на рахунку організаторів пробігу залишилося 36 тисяч гривень, і вони планують продовжувати свою діяльність в інших містах України, зокрема контактують з Луганськом.
«Ці люди, які пробігли зі Львова до Луганська, зробили насправді дуже багато, вони показали, що українці можуть допомагати українцям. У них є відчуття соціальної та корпоративної відповідальності», -- Сказав присутній під час презентації посол США в Україні Вільям Тейлор.
Пробіг проводився у співпраці з урядом США, загалом у заходах взяли участь близько 100 осіб.
















Підготувала Ірина ЗНАСЬ
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ