Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Учні ЛДЮСШ №2 посіли призові місця на чемпіонаті України з фехтування

19-21 січня у Києві відбувся Чемпіонат України з фехтування на рапірах серед юнаків та дівчат 1996 року народження та молодших. Змагання зібрали найсильніших фехтувальників з усієї України – 65 хлопців та 40 дівчат. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Перемогу в особистій першості юнаків святкував вихованець Львівської дитячо-юнацької спортивної школи №2 Михайло Асадулаєв, тренер-викладач – Ірина Супрун. Перемога юного спортсмена була прогнозованою, адже нещодавно у Братиславі (Словаччина), на етапі відкритого Європейського кадетського циклу (U-17) з фехтування на рапірах, він посів п’яте місце зі 159 учасників з 30 країн.

Асадулаєв із легкістю дійшов до півфіналу, де зустрівся із ще одним перспективним львівським фехтувальником Максимом Гаравським. У боротьбі «укол в укол» переміг Михайло Асадулаєв із рахунком 15:13. У фіналі він зійшовся із львів’янином Михайлом Надєляєвим і здобув перемогу Чемпіонату України із рахунком 15:6.

Не відстають від хлопців і дівчата з ЛДЮСШ № 2. В особистій першості Вероніка Рой – третя в Україні. За вихід у 16-ку Вероніка із рахунком 15:5 перемогла у змаганні із представницею Луганська. За вихід у 8 кращих Вероніка Рой із рахунком 15:1 змусила скласти зброю луганчанку Ганну Чумак. За вихід у 4-ку – перемога із рахунком 15:7. За вихід у фінал юна львів’янка змагалася із Анастасією Динько, майбутньою переможницею особистих змагань серед дівчат. Результат – 15:8 на користь суперниці.

Колектив ЛДЮСШ №2 вітає Вероніку Рой та її тренера-викладача Ірину Супрун із третім особистим місцем у Чемпіонаті України.

Учні ЛДЮСШ №2 у складі збірної команди Львівської області стали чемпіонами України з фехтування на рапірах. У чвертьфіналі львів’яни зустрілися зі збірною командою Закарпаття та переконливо перемогли – 45:13. Цікавим видався півфінал, у якому схрестили рапіри спортсмени команди Львів-1, переможці змагань, та Львів-2, більш досвідчені спортсмени. Із рахунком 45:37 у напруженому поєдинку перші здобули перемогу та право фехтувати за золото Чемпіонату. У фіналі змагалися Львів-1 та Київ. У складі киян – майстри спорту України, члени збірної команди України. Рахунок фінального протистояння – 45:35 на користь команди Львівської області, у складі якої брали участь учні ЛДЮСШ №2: Михайло Асадулаєв, Орест Турчиняк, Андрій Долинний (тренери-викладачі: Супрун І.М., Стаканов О.О., директор школи Тарнакіна О.Б.)

Збірна команда Львівської області з фехтування серед дівчат зупинилась за крок до золотих медалей, посівши ІІ місце Чемпіонату України. Півфінал – Львів-Луганськ, 45:17 із беззаперечною перемогою наших рапіристок. Фінал – Львів-Миколаїв, 45:38 на користь Миколаєва. Таким чином учениця Львівської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 Вероніка Рой (тренер-викладач Ірина Супрун) у складі збірної команди Львівської області посіла друге командне місце Чемпіонату України з фехтування.

Чемпіонат України з фехтування (результати вихованців ЛДЮСШ №2):

Михайло Асадулаєв-І місце особисте, І місце командне

Орест Турчиняк-І місце командне

Андрій Долинний -І місце командне

Вероніка Рой-ІІІ місце особисте, ІІ місце командне

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ