Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учні Львівської Малої академії наук здобули нагороди інноваційного шоу у Хорватії

З 26 по 29 вересня учні Малої академії наук втретє представили Україну на INOVA — Міжнародному інноваційному шоу. Це одна з найстаріших виставок винаходів у світі, заснована 1971 року.

Українці вибороли 15 золотих, 10 срібних, 2 бронзові медалі, а також отримали 7 спеціальних відзнак та 2 командні нагороди, повідомляють в ЛОР. 

Учні Львівської обласної Малої академії наук вразили міжнародне журі розробками у сфері військової інженерії, хімії, екології, а також знаннями математики.

Золоту медаль за апаратно-програмний комплекс дистанційно керованого бойового модуля здобув студент Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” Роман Захарія.

“Золото” і спеціальну відзнаку в категорії конкурсу “Хімічна та текстильна індустрія” за прототип отримання плівок кадмій сульфіду шляхом хімічного осадження отримав учень 10 класу ліцею "Львівський" Дарій Кузьмінський.

Найвищу нагороду і cпецприз від Norton University of Cambodia за застосунок Ecobuy, що оптимізує процес сортування сміття й підвищує рівень екологічної свідомості користувачів, здобула учениця 11 класу Правничої гімназії Ілона Кеньо.

Бронзову нагороду за нові доведення, застосування й узагальнення теореми Морлея здобула учениця 11 класу Львівського фізико-математичного ліцею Софія Манько.

Зазначимо, що за останні 40 років INOVA об’єднала, просунула і представила тисячі вітчизняних та іноземних винаходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ