Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учора у Львові відбувся хресний хід «За щасливу долю України»

Із благословення Владики Ігоря (Возьняка), Архієпископа Львівського, 2 квітня, у 4-ту неділю Великого посту, відбувся Хресний хід «За щасливу долю України». Під час цього ходу був використаний текст «Хресна дорога», який подарував Патріарх Вартоломей Іванові Павлові ІІ. Про це повідомив о. Олег Панчиняк, прес-секретар Львівської архієпархії.
Розпочався цей захід молитвою в Архікатедральному соборі Святого Юра. Розважання на І та ІІ стаціях, які також відбулися у цьому соборі, проводив Високопреосвященний Владика Ігор. Він, зокрема, сказав: «Молитву Хресної дороги присвячуємо світлої пам'яті Великому Архієреєві Іванові-Павлові ІІ, Папі Римському. Сьогодні перша річниця від його блаженної смерті. Постараймося вкласти у кожний свій крок роздуми й переживання, якими був проникнутий Ісус Христос, несучи хресне дерево на своїх покалічених раменах й пошматованому бичами тілу. Докладаймо максимум зусиль, щоб перемагати розсіяння, яке буде приходити до нас під час цієї молитви, проганяймо його негайно від себе. Такою щирістю свого моління надолужуймо за особисті гріхи та гріхи свого народу і молімося за прославлення Івана Павла ІІ, великого Архієрея. Згадаймо про блаженної пам'яті душу Кардинала Мирослава Івана, Глави нашої Церкви, 15-ту річницю повернення якого в Україну цими днями відзначаємо. Дякуймо Господові також за Його велике милосердя, яке Він виявляє до членів нашої Греко-Католицької Церкви. Молімося за дітей нашого краю, за їхню кращу долю й не забуваймо про страшну трагедію Чорнобильської катастрофи, яка буде довго тривожити увесь наш народ... Хай болі Ісуса Христа, які Він витерпів, зокрема під час Хресної дроги, стануть нашими терпіннями й болями».
Після промови Владики Ігоря процесія вирушила із собору Святого Юра і пройшла за таким маршрутом: пам’ятник Юрієві Змієборцю, ІІІ-V стація (розваження проводив о. Роман Кравчик), пам’ятник Тарасові Шевченку, VI стація  (о. Орест Фредина), костел єзуїтів, VII стація (о. Володимир Ольшанецький), фігура Матері Божої, VIII стація (о. Ярослав Чухній), пам’ятник Данилові Галицькому, ІХ стація (о. Андрій Стадницький), храм Святого Андрія, Х стація (о. Михайло Лучків), костел кларисок, ХІ стація (о. Микола Фредина), храм Пресвятої Євхаристії, ХІІ стація (о. Йосиф Мілян), храм Архістратига Михаїла, ХІІІ, остання, стація (Владика Ігор).
У молитовному ході взяли участь духовенство, семінаристи, монахи та монахині та декілька тисяч вірних. Процесія супроводжувалася страсними піснями у виконанні братів василіян із Крехова.
«Ми з вами щасливі, бо прийде година, коли закінчаться тривоги й терпіння, хвороби, всякого роду переслідування й хрести. Якщо ми будемо все це щиро приймати та з любові до Бога терпеливо зносити, воно послужить нам щаблями, якими будемо підноситися до неба. Не вигідне життя, а саме хрести стануть нашими підніжками. Спаситель приготував нам небо, де немає нічого такого, чого б ми не бажали», - сказав на завершення ходу Високопреосвященний Владика Ігор.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ