Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Угіс Крастіньш: з найсильнішими збірними потрібно грати частіше, ніж раз на 4 роки

Тренер збірної України з волейболу розповів про передумови успіху на чемпіонаті Європи та найближчі цілі чоловічої збірної.

Головний тренер чоловічої збірної України з волейболу Угіс Крастіньш вважає, що минулорічні успіхи команди цілком закономірні, повідомляє sport.ua.

"Скажу Вам відверто, що для нас вихід в 1/4 чемпіонату Європи не став великою несподіванкою. Ми поважаємо всіх своїх суперників, але розуміли, що грати можна з усіма. Так, щоб говорити про це привселюдно, ми не робили, але, повторюю, готувалися дуже серйозно. 

Для досягнення такої мети, як потрапляння на чемпіонат світу чи Олімпіаду, дуже важливо, щоби збірники частіше зустрічалися і проводили велику кількість міжнародних матчів. Щоб грали з такими командами, як та ж Сербія, не один раз в чотири роки, а набагато частіше. Дуже добре, що деякі наші провідні гравці виступають в найсильніших волейбольних чемпіонатах Європи, де набувають міжнародний досвід. А ще вони вчаться грати у великих за розміром залах, чого поки в Україні немає.

Що стосується найближчого майбутнього, то було би непогано постаратися пробитися в один з найпрестижніших волейбольних турнірів — Лігу Націй, де беруть участь кращі збірні світу. Теоретично зробити це можливо, але дуже складно. Тут вже багато залежатиме і від додаткових фінансових витрат, адже подорожувати по всьому світу недешево", - розповів головний тренер збірної України з волейболу.

Нагадаємо, як повідомляв "Гал-Інфо" раніше, цьогорічний розіграш волейбольної Суперліги завершено достроково.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ