Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Угорщина відмовилася постачати зброю Україні через свою територію

Угорщина відмовила Україні постачати зброю через свою територію і виправдала це рішення тим, що “безпека угорського народу є першочерговою”.
Петер Сіярто

Про це на сторінці у Facebook написав глава МЗС Угорщини Петер Сіярто, - передає УНН.

"Вчора на саміті прем'єр-міністрів ЄС президент України Володимир Зеленський повторив дві відомі вимоги: дозволити постачання зброї через нашу країну і водночас припинити закупівлю природного газу та нафти в росії. Ми розуміємо, що для президента України український народ є найважливішим, але для нас безпека Угорщини та угорського народу є першочерговою", - заявив він.

Сіярто наголосив, що Угорщина робитиме все, щоб не бути втягнутою у війну, тому не дозволить постачання зброї через територію України.

“Ці вантажі були б військовою метою, яку потрібно знищити, і ми не хочемо ризикувати життям та безпекою угорського народу. Водночас ми також перешкоджатимемо угорському народу заплатити ціну війни. Припинення постачання природного газу та нафти з росії унеможливить постачання Угорщини енергоносіїв і водночас призведе до різкого зростання накладних витрат. Тому ми й досі не підтримуємо розширення санкцій на енергопостачання. Ми маємо триматися подалі від цієї війни!" - додав міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ