Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Угорська мова - як іноземна?

На Закарпатті нині у дванадцяти навчальних закладах 430 учнів вивчають угорську мову, як іноземну. Незабаром їх навчання, а також в ряді недільних шкіл, відбуватиметься за новими підручниками, розробленими спільно фахівцями Угорщини та Закарпаття. Сьогодні, 11 листопада, Державний секретар з питань громадянського виховання Міністерства людських ресурсів Угорщини Юдіта Бертолон привезла спеціальні підручники на Закарпаття. Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

Голова обласної адміністрації Геннадій  Москаль подякував угорській стороні за практичні кроки, зроблені назустріч забезпечення наших учнів необхідними підручниками. 

Держсекретар запевнила, нинішня допомога - лише початок співпраці у цьому напрямку. Зокрема Міністерство зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини має намір профінансувати облаштування класу в Ужгородській ЗОШ №2.  Адже в цьому навчальному закладі угорську мову в якості іноземної вивчає з півсотні учнів 5-х класів. В кабінеті планують встановити мультимедійний комплекс – інтерактивну дошку, проектор тощо, а також закупити комплект меблів.


                                                                            

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ