Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Ухвала про обмеження продажу алкоголю у Львові набула чинності

Алкоголь у Львові вже від 1 січня мали би продавати з 12.00 до 20.00. У кіосках продаж алкоголю мали би припинити взагалі. Про це йдеться в ухвалі від 15 грудня 2011 року, яку ухвалила сесія Львівської міської ради.

Подаємо текст ухвали:

«Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) на території м. Львова»

Беручи до уваги звернення Львівського національного університету імені Івана Франка від 17.10.2011 № 5504-ВР (зареєстроване у Львівській міській раді 18.10.2011 за № 2-13743), Національного університету “Львівська політехніка“ від 13.10.2011 № 65-01-1976 (зареєстроване у Львівській міській раді 14.10.2011 за № 2-13666), відповідно до п. п. 4-б, 9-а ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні“, ст. 3 Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму“, п. 3 ст. 10 Закону України “Про благоустрій населених пунктів“, Законів України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання та продажу пива та слабоалкогольних напоїв“ та “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів“, п. 13 Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 № 833, постанови Кабінету Міністрів України від 30.07.1996 № 854 “Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями“, з метою впорядкування у м. Львові роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (крім безалкогольного), усунення порушень громадського порядку та зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, враховуючи численні скарги мешканців, міська рада ухвалила:
1. Визнати місця торгівлі, облаштовані у тимчасових спорудах торговельного призначення для здійснення підприємницької діяльності, невизначеними для торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного).
2. Встановити, що пункт 1 цієї ухвали набирає чинності з 01.01.2012.
3. Виконавчим органам Львівської міської ради та контролюючим органам:
3.1. Зазначати обмеження, визначені у пункті 1 цієї ухвали, у дозвільних документах на розташування тимчасових споруд торговельного призначення для здійснення підприємницької діяльності.
3.2. Здійснювати заходи щодо анулювання дозвільних документів на розташування тимчасових споруд торговельного призначення при недотриманні суб’єктами господарювання обмежень, визначених у пункті 1 цієї ухвали.
Відповідальні: керівники виконавчих
органів міської ради та контролюючих
органів.
4. Районним адміністраціям інформувати Регіональне управління департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації України у Львівській області про суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв у невизначених місцях торгівлі, для прийняття рішення про притягнення їх до відповідальності, передбаченої законодавством України.
Відповідальні: голови районних
адміністрацій.
5. ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області:
5.1. Забезпечити виконання цієї ухвали на території міста.
5.2. Здійснювати спільно з районними адміністраціями та управлінням у справах захисту прав споживачів постійні рейди з метою контролю за виконанням суб’єктами господарської діяльності пункту 1 цієї ухвали та, у разі виявлення правопорушень, вживати заходів для притягнення винних осіб до відповідальності.
Відповідальний: начальник ЛМУ ГУ МВС
України у Львівській області.
6. Санітарно-епідеміологічній станції м. Львова здійснювати перевірки дотримання суб’єктами господарської діяльності норм санітарного законодавства України, у тому числі дотримання погодженого асортиментного переліку, умов реалізації продукції, наявність санітарних книжок продавців.
Відповідальний: головний державний
санітарний лікар м. Львова.
7. Регіональному управлінню департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації України у Львівській області здійснювати перевірки щодо дотримання суб’єктами господарської діяльності обмежень, встановлених у пункті 1 цієї ухвали, та, у разі виявлення порушень, притягувати до відповідальності у порядку, встановленому законодавством України.
Відповідальний: начальник
Регіонального управління департаменту
контролю за виробництвом та обігом
спирту, алкогольних напоїв і тютюнових
виробів Державної податкової
адміністрації України у Львівській
області.
8. Департаменту “Адміністрація міського голови“ оприлюднити цю ухвалу у засобах масової інформації.
Відповідальний: директор департаменту
“Адміністрація міського голови“.
9. Департаменту економічної політики скерувати до Регіонального управління департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації України у Львівській області:
9.1. Перелік суб’єктів господарської діяльності, що здійснюють діяльність у тимчасових спорудах торговельного призначення для здійснення підприємницької діяльності, у яких обмежено продаж алкогольних напоїв, для прийняття рішення про відмову у наданні ліцензій на здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями.
9.2. Цю ухвалу для врахування при видачі ліцензій на здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями.
Відповідальний: директор департаменту
економічної політики.
10. Заборонити видачу дозволів на торгівлю суб’єктам підприємницької діяльності та новим торговим об’єктам, які мають намір здійснювати торгівлю алкогольними та слабоалкогольними напоями.
11. Встановити, що рішення про видачу дозволів на торгівлю для суб’єктів підприємницької діяльності, які мають намір вести торгівлю алкогольними та слабоалкогольними напоями, видаватиметься виключно за рішенням сесії Львівської міської ради, а не департаментом економічної політики.
12. Департаменту економічної політики:
12.1. Здійснити перевірку наявності всіх дозвільних документів торговельних об’єктів, які здійснюють торгівлю алкогольними та слабоалкогольними напоями.
12.2. Запропонувати механізм заборони торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями у магазинах, де здійснюється продаж товарів для дітей.
12.3. Розробити і подати міській раді на затвердження механізм встановлення торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями з 12.00 год. до 20.00 год.
13. Заборонити продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв всіма закладами торгівлі, а також реклами зазначеної продукції під час проведення масових заходів за рахунок коштів міського бюджету м. Львова.
14. Департаменту “Адміністрація міського голови“, взявши до уваги рекомендації українських християнських церков, подати міській раді на затвердження обмеження торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями під час посту, релігійних свят, масових релігійних заходів тощо.
15. Департаменту економічної політики терміново запропонувати механізм працевлаштування працівників сфери торгівлі, що втратять робочі місця внаслідок ухвалення рішення щодо обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом на території м. Львова.
16. Встановити обмеження на продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у збірно-розбірних тимчасових конструкціях тобто літніх майданчиках без прив’язки до стаціонарних об’єктів ресторанного господарства у м. Львові.
17. Обмежити продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у всіх закладах торгівлі, окрім закладів ресторанного господарства (кафе, бари, ресторани тощо) виключно з 12.00 год. до 20.00 год.
18. Львівському міському голові протягом місяця подати міській раді на розгляд план заходів з реалізації цієї ухвали із залученням правоохоронних органів.
19. Контроль за виконанням ухвали покласти на першого заступника міського голови та на постійну комісію економічної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішніх відносин.
Міський голова А. Садовий

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ