Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Україна буде в ЄС і НАТО, - уповноважений з мови

Уповноважений із захисту Державної мови Тарас Кремінь розповів про звернення до керівників мовних інституцій Європи - членів Європейської федерації національних мовних інституцій (EFNIL).

Спільнота пообіцяла докласти максимум зусиль задля продовження тиску на уряди своїх країн щодо збільшення санкцій проти Росії та вимог сприяти вступу України до ЄС і НАТО.

У своїй відповіді EFNIL повідомляє, що країни - члени ЄС украй шоковані та вражені жахливим і підлим нападом на Україну. Ми стежимо за ситуацією з глибоким співчуттям нашим українським колегам та українському народу.

“Як мовні інституції ми мало, що можемо зробити на війні, але можемо всіляко підтримувати наших українських колег, а також підкреслювати той факт, що мирне порозуміння можливе, навіть якщо ми говоримо різними мовами”, - вказано в повідомленні.

Додамо, що EFNIL об’єднує мовні інституції країн - членів Європейського Союзу, які захищають держав мови своїх країн а також формують мовні політики в Австрії, Бельгії, Болгарії, Хорватії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Італії, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Люксембурга, Мальти, Нідерландів, Польщі, Слоіваччини, Словенії, Швеції, а також Грузії, Ісландії, Норвегії, Сербії, Швейцарії та Великої Британії. 

Дякую, друзі!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ