Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна готова постачати електроенергію лише в український Крим – Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко на першій прес-конференції у 2016 році заявив, що Україна готова постачати електроенергію в Крим за умови, що він буде українським.

Глава держави підкреслив: «Ми готові постачати електроенергію, але в український Крим. Хочете – беріть, не хочете – почекаємо позиції повернення українського суверенітету до Криму».

Відповідаючи на питання щодо енергопостачання окупованого українського півострова, Президент повідомив, що ця тема обговорювалась у «Нормандському форматі». Глава держави підкреслив, що в Криму проживають громадяни України, і він робить все можливе, щоб ніяким чином не ускладнювати їхнє життя.

Однак Президент наголосив, що в договорі має бути чітко зафіксовано – «постачання електроенергії підприємству, яке розташоване в АР Крим, Україна». «Ніякої блокади не існує. Існує формат господарських договорів. Ми ніколи не визнаємо анексію Криму, так само як це не визнає весь світ», – зазначив Петро Порошенко.

За словами Глави держави, інша сторона, прикриваючись опитуванням мешканців Криму, відмовилась укладати договір і припинила постачання електроенергії у перетоковому режимі, як це працювало десятки років. «Ми вважаємо, що це продовження економічної експансії та кроків, які спрямовані на економічну агресію щодо України», – заявив Президент, зазначивши, що така реакція Росії була прогнозованою і Україна підготувалася, збільшивши частину ядерної енергетики у загальному енергетичному балансі та не допустивши віялові відключення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ