Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна і Молдова готують угоду про пункти пропуску на кордоні

Гостро стоїть питання щодо збереження тарифів на транспортування природного газу територією Республіки Молдова

Фото: Depositphotos

Держприкордонслужба направить молдовській стороні для опрацювання проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про пункти пропуску через українсько-молдовський державний кордон.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

На спеціальній нараді було обговорено стан виконання домовленостей, досягнутих за результатами зустрічі співголів Міжурядової українсько-молдовської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Зокрема, гостро стоїть питання щодо збереження тарифів на транспортування природного газу територією Республіки Молдова на поточному рівні.

Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук доручила Міненерго та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, провести відповідні консультації з молдовською стороною.

Крім того, продовжується робота над прискоренням розгляду молдовською стороною проекту Угоди про спільне обслуговування ліній електропередач. А також – Меморандуму про запровадження системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-молдовському кордоні.

Віце-прем’єр-міністр доручила Адміністрації Держприкордонслужби направити молдовській стороні для опрацювання проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про пункти пропуску через українсько-молдовський державний кордон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ