Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна і Молдова разом контролюватимуть сім пунктів пропуску на спільному кордоні

Україна і Молдова разом контролюватимуть сім пунктів пропуску на спільному кордоні, - прес-служба ДФС.

Розбудова спільних пунктів пропуску на українсько-молдовському кордоні та посилення інформаційного обміну між митними органами двох країн стали основними темами робочої зустрічі Голови ДФС Романа Насірова та Генерального директора Митної служби при Міністерстві фінансів Республіки Молдова Тудором Баліцькі, яка відбулася 25 січня поточного року в ДФС.

«Впровадження ефективного спільного митного  контролю безумовно сприятиме спрощенню митних процедур на українсько-молдовському кордоні та підвищенню рівня комфорту при його перетині. Також удосконалюються й механізми попередження та боротьби з незаконним переміщенням товарів, посилена інформаційна складова співпраці митних органів двох країн», - підкреслив Роман Насіров.

Запровадження спільного митного контролю передбачено на 7 пунктах пропуску на українсько-молдовському кордоні. На сьогодні спільний контроль діє на пунктах пропуску «Рені – Джюрджюлешть», «Кельменці – Ларга», «Мамалига – Крива», «Россошани – Брічень» та здійснюється реконструкція ще кількох пунктів пропуску як на території України, так і на території Республіки Молдова.

Учасники зустрічі також обговорили питання покращення міжвідомчого співробітництва щодо обміну інформацією про сумнівні поставки підакцизних товарів, попередження та боротьби з транскордонними злочинами, проведення спільних операцій у правоохоронній сфері.

У цей же день Роман Насіров та Тудор Баліцькі взяли участь у неформальній зустрічі з місією EUBAM (Місії Європейського Союзу з надання допомоги в питаннях кордону Україні та Республіці Молдова), яка проводилась під егідою голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінські.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ