Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна і Норвегія розпочнуть переговори про двосторонні безпекові гарантії

Україна розпочне переговори з Норвегією про двосторонні безпекові гарантії. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.
Фото - Офіс Президента

"Я говорив із Йонасом Гаром Стере і подякував Норвегії за нещодавній пакет військової допомоги, а також за довгострокову підтримку. Ми домовилися розпочати переговори щодо документа про двосторонні безпекові гарантії на основі Вільнюської декларації "Великої сімки", - написав він у мережі Х. 

За словами Зеленського, вони також говорили про події на передовій лінії України та пріоритетні оборонні потреби України. Обговорювалось подальше посилення українських воїнів, зокрема протиповітряну оборону для захисту критично важливої інфраструктури та Чорноморського зернового коридору.

"Особливу увагу ми приділили Близькому Сходу. Ми погодилися, що подальша ескалація неприйнятна, і закликали всі сторони уникати жертв серед цивільного населення", - зазначив також Зеленський.

Як повідомила пресслужба Зеленського, президенти під час розмови також скоординували позиції перед майбутніми міжнародними заходами. Зокрема, президент України запросив норвезьку сторону взяти участь у наступній зустрічі радників з питань національної безпеки лідерів держав щодо реалізації української Формули миру.

Крім того, Зеленський подякував співрозмовнику за довготривалі програми бюджетної підтримки України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ