Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна і Росія припинили авіасполучення

Повітряне сполучення між Україною і Росією припинене з 0:00 у неділю, 25 жовтня.

23 жовтня під час технічних консультацій представників сторін, що відбулися у приміщенні Європейської комісії у Брюсселі, сторони не ухвалили жодних рішень, а лише обмінялися позиціями, повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

За цим повідомленням, консультації відбулися «на численні прохання російської сторони».

Заборона на польоти до України стосується російських авіакомпаній, які незаконно порушували повітряний простір України, здійснюючи рейси до тимчасово окупованого Криму. Оголошені 16 вересня санкції не стосувалися тільки авіакомпанії «ЮТейр», яка на український півострів не літає. 

Після того, як у Києві вирішили запровадити ці санкції, в Москві у відповідь вирішили заборонити польоти до Росії всім українським авіакомпаніям, не назвавши жодних підстав для цього. Це сталося 29 вересня.

Україна у відповідь на цей крок Москви повідомила 12 жовтня, що до скасування цього рішення Росії сама заборонить рейси на свою територію всім російським авіакомпаніям, а не тільки тим, яких стосуються санкції.

Днями Федеральне агентство повітряного транспорту Росії, відоме як «Росавіація», повідомило, що надіслало до Державіаслужби України листа з пропозиціями терміново провести переговори щодо повітряного сполучення між двома країнами «в будь-якому зручному для української сторони місці». У Києві підтвердили згоду на такі переговори, але дали знати, що своїх санкцій не скасують.

Останній рейс із Києва до Москви вилетів 24 жовтня о 20:40 за московським часом. Про це свідчить інформація на офіційному сайті аеропорту «Бориспіль».

З іншого київського аеропорту – «Жуляни» останній рейс до Росії вилетів о 17:25, наголошується на сайті аеропорту. У розкладі обох українських аеропортів на 25 жовтня немає жодного рейсу до Росії чи з цієї країни.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ