Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна має відійти від радянської спадщини сектору цивільної безпеки – посол ЄС

В ЄС розуміють необхідність України відійти від застарілої радянської спадщини потужного державного апарату у секторі цивільної безпеки.

Про це сказав сьогодні під час заходів до Дня Європи у Києві сказав голова представництва ЄС в Україні Хью Мінгареллі, передає кореспондент УНН.

“Маємо пояснити, які саме конкретні переваги принесе наближення України до Європейської спільноти”, — зазначив посол.

З його слів, саме консультативна місія ЄС є одним з центральних елементів діяльності ЄС в Україні.

“Реформування сектору цивільної безпеки відповідає активним очікуванням українських громадян. Ми всі знаємо і розуміємо необхідність відійти від цієї застарілої радянської спадщини потужного державного апарату, натомість впровадити діяльність нових правоохоронних органів, ефективних і підзвітних органів, таких органів, які слугують інтересам народу”, — підкреслив дипломат.

Він зауважив, що консультативна місія ЄС виконує роботу в цьому напрямку шляхом надання консультацій та тренінгів для співробітників поліції, прокуратури, судової гілки влади, а також в межах регіональної діяльності та присутності в регіонах — у Львові, Одесі та Харкові.

“Представництво ЄС співпрацює тісно з цією місією. Ми активно покладаємось на технічну експертизу та знання експертів, фахівців консультативної місії”, — додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ