Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Україна наближається до краху бюджетної сфери,- голова Херсонської ОДА

Голова Херсонської ОДА Борис Сіленков спростовує інформацію Мінфіну про повноцінне фінансування регіону держказначейством на 28 грудня 2009 року. Як заявив Сіленков, він здивований заявами міністерства і вважає, що такі повідомлення вводять громадськість в оману.


«Станом на 28 грудня 2009 року в області утворився розрив між доходами і витратами у сумі 120 млн. грн. У тому числі, і по виплаті зарплати працівникам бюджетної сфери. Також станом на 31 грудня 2009 року держказначейством по Херсонської області не проведено більше 12 тисяч платіжних доручень сільських, селищних, районних і міських рад на загальну суму 40 млн. грн. Це факт, він підтверджений документально», - повідомив Сіленков.

На його переконання, не можна обмежувати проблему лише виплатами зарплат бюджетникам. «Якщо Мінфін прийняв рішення фінансувати лише захищені статті, потрібно чесно про це сказати регіонам і тим радам, які по копійці збирали ці кошти і в кінці фінансового року не змогли їх використати», - підсумовував губернатор.

За даними Сіленкова, в числі 40 млн. грн. неперевірених платежів є платіж в 3 млн. грн. для облавтодору – кошти на пальне, яке було витрачено на боротьбу зі стихією.

«Захищені статті бюджету – це дуже важливо, але якщо не фінансувати все інше, що робитимуть бюджетники? Спостерігати крах бюджетної сфери? Крах соціальної інфраструктури?», - наголошує губернатор.

Як повідомлялося раніше, Міністерство фінансів України у своїй заяві від 31 грудня 2009 року звинуватило Сіленкова в поширенні недостовірної інформації відносно бюджетного фінансування регіону в рамках дотації вирівнювання. Раніше Сіленков неодноразово заявляв ЗМІ про те, що відділення держказначейства в області не проводять розрахунки, як за фінансуванням захищених статей бюджету, так і за платежами з коштів місцевих бюджетів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ