Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна не визнає ватажків ОРДЛО

Україна не погодиться на легітимізацію нинішніх лідерів так званих ДНР і ЛНР, російські війська й найманці повинні піти з Донбасу. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Норвегії Бьорген Бренді в Києві в середу.

"Я хочу заявити про неможливість легітимізації тих, кого сьогодні притягнуто до влади за допомогою російської агресії, російських військ", – заявив голова МЗС України.

На думку Клімкіна, стабілізації ситуації на Донбасі можна досягти шляхом виконання Мінських домовленостей.

Він запевнив, що Україна віддана цим документам, про що свідчить ухвалення українським парламентом закону про особливості самоврядування в окремих районах Донецької й Луганської областей.

"Але ці можливості самоврядування для того, щоб жителі Донбасу взяли у свої руки процес повернення до нормального життя, а не для легітимізації тих, хто прийшов за допомогою російських військ і найманців", – сказав міністр.

За його словами, на Донбасі необхідно досягнути деескалації, вивести російські війська й зброю – і потім переходити до політичного врегулювання, у тому числі до проведення чесних і вільних місцевих виборів.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ