Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Україна обрала не лідера держави, а посадову особу, – Гриценко

«Україна обрала не лідера держави, а посадову особу», – так підсумував результати виборів нардеп Анатолій Гриценко у своєму блозі.

 

Україна обрала не лідера держави, а посадову особу. Хотів уже дочекатися 100% даних з дільниць, але бачу, що 99,99% зависли. Як оцінити результат виборів? Емоції осторонь, лише сухий залишок. Країна не обрала лідера держави. Тому що в Україні немає загальнонаціонального лідера. Країна обрала посадову особу – Президента.

 

Обрала третиною голосів від усіх виборців. Навіть менше, ніж половиною тих, хто прийшов на дільниці. З очевидним і небезпечним регіональним розломом. І рекордним числом «проти всіх». За цих умов, я не маю наміру виходити з нинішньої коаліції, так само як і входити до нової. Очевидно, першу розвалять, а другу – створять. Без мене.

 

Сьогодні важко сказати, яким буде склад нового Уряду, скільки в ньому працюватиме «бальцеровичів», а скільки «юзерів» бюджетних потоків, і як довго новий Уряд проіснує. Мабуть, не дуже довго.

 

Так само не до кінця зрозуміло, яку частину своєї програми і публічних обіцянок Янукович забуде, або відтермінує в часі, щоб не поглиблювати розкол і кризу в країні, а що із обіцяного спробує виконати.

 

Але перший після виборів пленарний день у Раді був досить показовим:

 

а) регіонали провалили прийняття в цілому свого ж законопроекту  (автор – Михайло Папієв, член Опозиційного Уряду), яким передбачалося обіцяне під час виборів підвищення на 20% соціальних стандартів для малозабезпечених сімей. Це було досить показове голосування: вибори закінчилися – обіцяне забудьте?!

 

б) регіонали дружно проголосували за прийняття змін до закону про престижність шахтарської праці – поширивши його дію на працівників ГОКів. Усі вони є приватними підприємствами, які значною мірою належать крупному бізнесу, що підтримує ПР. Але фінансування підвищених пільг працівникам ГОКів йтиме з державного бюджету, а не з кишені власників – Рината Ахметова, Ігоря Коломойського, Вадима Новінського та інших.

Красномовні голосування, правда? Далі буде…

 

Символічно й інше: своє перше звернення до народу України майбутня посадова особа виголосила …російською мовою. Скільки часу знадобиться Віктору Януковичу, щоб усвідомити, що йому доведеться виконувати обов’язки Президента України?

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ