Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Україна отримала 18 апаратів ШВЛ від Німеччини

Україна отримала 18 апаратів штучної вентиляції легень у межах гуманітарної допомоги . Про це повідомили 30 грудня у пресслужбі МОЗ.
Фото МОЗ

У межах гуманітарної допомоги з боку Федеративної Республіки Німеччина до України прибуло 18 апаратів ШВЛ, які розприділено по закладах охорони здоров’я. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я з питань євроінтеграції Ігор Іващенко під час зустрічі з Послом Німеччини пані Анкою Фельдгузен.

"Пандемія стала глобальним викликом, який можна подолати лише спільними зусиллями. Нове обладнання, без перебільшень, рятуватиме життя наших громадян, тож ми висловлюємо щирі слова вдячності Німецькій Федерації за допомогу", — зазначив заступник міністра.

Гуманітарна допомога для протидії поширенню на території України коронавірусної хвороби надійшла у вигляді 18 апаратів штучної вентиляції легень Evita V600 з комплектуючими виробництва компанії Drägerwerk AG & Co, які вважаються технікою вищого класу та використовуються для лікування "важких" пацієнтів. 2 апарати ШВЛ спрямовано у Київську міську клінічну лікарню №17 та Олександрівську клінічну лікарню міста Києва, решта - в регіони.

"Цим подарунком уряд Німеччини засвідчує готовність і надалі підтримувати Україну у боротьбі з пандемією. Я впевнена, що й після подолання пандемії апарати ШВЛ ще довго слугуватимуть українцям", — повідомила Посол Німеччини пані Анка Фельдгузен.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав меморандум між МОЗ, Українським реєстром донорів кісткового мозку та Всеукраїнською платформою донорства iDonor. Також міністр став потенційним донором кісткового мозку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ