Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна отримала національний домен .УКР

Україна отримала національний домен .УКР. Міжнародна корпорація з імен та адрес у Інтернеті ICANN ухвалила рішення про виділення Україні національного домену .УКР. Про це повідомила прес-служба Держінформнауки.

«Отримання національного домену Україною – подія світового масштабу в Інтернет-спільноті», - вважає Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України Володимир Семиноженко.

За його словами, подібне рішення є важливим кроком на шляху побудови в Україні інформаційного суспільства - відтепер інформаційні ресурси стануть більш доступними, оскільки можна користуватися українською мовою. Це означає, що в українському суспільстві поступово знижуватиметься цифрова нерівність.

Володимир Семиноженко повідомив, що перехід на національний домен потребує відповідної підготовки технічної інфраструктури. Ця робота вестиметься у межах Координаційної ради Українського сітьового інформаційного центру, який створений у 2003 році і є прикладом ефективної співпраці держави, громадськості та Інтернет-спільноти.

Нагадаємо, що минулого року до кола країн, що отримали національні домени, вже приєдналася Росія. Отже, введення національних доменів стає загальною тенденцією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ